01

Morgenbad, båtliv, bytur

Sjø og skjærgård, svømmetur og svalestup

Og sentrumsliv med smaksopplevelser. På Pynteneset bor du tett på sjøen og nyter nærhet til alt det gode med Stavanger by. 

Her får du:

  • Bølgeskvulp og strandkant på tre sider
  • Båtplasser og byens nye badeøy like ved
  • Engøy-atmosfæren som del av hverdagen
  • Sjønære friområder og turveier i nærheten
  • Hyppige bussavganger og sykkelvei til sentrum
  • Butikker og helse- og servicetjenester i egen bydel
  • Barnehage, barneskole og ungdomsskole passe nær
  • Følelsen av maritim lykke – hver dag

Majoren, byøyene og deg

Pynteneset og Engøy ligger midt i Byfjorden og Stavangers havnebasseng, med utsikt mot Stavanger sentrum og øyer som Majoren, Plentingen, Natvigs Minde, Buøy og Sølyst.

Lev det gode Engøy-livet

Fargeglade sjøhus, hvitmalte trehus, små brygger, lyden av to-taktsmotorer og duften av tang og salt sjø. Engøy gir deg autentiske, maritime boopplevelser.

Klasaskjæret foredles til badeøy!

Tenk deg, hjemmekontor med bading og lunsj i sola. Eller en tidlig morgendukkert i nabolagets nye sjøbad, lunt plassert mellom Pynteneset og Klasaskjæret, den lille øya på mellom Engøy og Sølyst.  

Utbyggerne Øgreid Eiendom og Ineo Eiendom jobber nå med konkrete planer for å gjøre Klasaskjæret til en badeøy med familievennlig strand, piknikområder, flytende badstuer, utendørsscene, ankringsplasser og mye mer. Dette blir spennende – følg med! 

Kanskje du bytter ut bilen med båt?

10 minutter til folkeliv, forlystelse og Fisketorget. Og like kort hjem igjen til freden på Pynteneset. Kultur, shopping, mat, arbeidsplasser og folkeliv i Stavanger Øst og sentrum er alltid behagelig nært.

Turen over Bybrua til Stavanger Øst og byen tar ca. 10 minutter med elsykkel og buss. Sistnevnte går flere ganger i timen fra tidlig morgen til langt utpå kvelden fra busstoppet et par hundre meter unna Pynteneset.

Salte tur- og badegleder

Hundvåg rundt – en perfekt søndagstur. Eller tirsdagstur, for den saks skyld. Og kanskje du bader i Grønnavika på Engøy vei hjem?

Turveien som tar deg langs kystlinja til Hundvåg, er så absolutt blant byens vakreste. Velholdte stier går under trekroner i Trollskogen, via boligstrøk på Skeie til Lundsneset og Lundsvågen, ut på Prestestø, over Drageberget og inn i Tømmervika. Sett av cirka 2,5 timer til rundturen på Stavanger største øy.

Bryggekant. Badeøy. Båtliv. Og maritim lykke!

Med hjerte for byøyene

Smakt nybakte brød fra Buøy bakeri? Perfekt under ferske reker. I nærområdet finner du alt du trenger – inkludert muligheter for kuleis!

Finn ut mer om prosjektet >